Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред делегатите на 4-то

...
 Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред делегатите на 4-то
Коментари Харесай

БСП започва да се готви за избори от февруари

 Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи пред делегатите на 4-то съвещание на XIII конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия, че партията от края на януари стартира да се готви за предварителни избори, които съгласно левицата към този момент са нужни, с цел да се обърне наклонността на утежняване на положението на българския народ с победа на Българска социалистическа партия. Това оказва се от публикуваното от пресцентъра на партията изявление на водача на Българска социалистическа партия.
Подготвената от партията " Визия за България " печели от ден на ден доверие след над 500 срещи на представители на лявата групировка в цялата страна и на идния конгрес на партията на 26 януари 2019 година тя би трябвало да придобие тип на съответна стратегия с поети неотменими задължения, акцентира още водачът на Българска социалистическа партия.

В изявлението си тя показва, че при възможна победа партията няма да ръководи дружно с ГЕРБ и припомня, че с Движение за права и свободи се разминават във вижданията си за приходи, налози и здраве. " След като имаш такива разминавания, какви гласове да броиш и с кого авансово да се договаряш за коалиция? ", пита Нинова.

Нашето предложение във " Визия за България " не почива на такива сборове на цифри, а на следното - да предложим на българския народ не повече от 3-4 целта, показва още Нинова и откроява измежду сплотяващите обществото тематики демографията, образованието, опазването на здравето и стопанската система. Мисля, че няма да има български жител, без значение от политическата му ориентировка, който да не желае да е здрав, просветен, да има работа и да съществува България. Средствата за реализиране на тези цели към този момент са въпрос на диалог с всеки. Но задачата на Визията е, когато се реализира такова огромно публично единодушие, който и да ръководи и с които и да ръководи, и каквито и да е математически сборове да прави - да извършва тези четири неща, показва водачът на партията.

Нинова акцентира още, че с направената смяна в устава на партията - с слагането на мандатност на депутати, мандати за ръководител и с директния избор от всички членове на партията, е насочен добър знак към обществото и това кореспондира с някои от настояванията от последните митинги.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че с " Визия за България " желанието на партията е да промени няколко белега на модела на ръководство - този, в който институциите не работят, и живеем, по думите на Нинова, в властническа страна. Вторият белег на модела, който социалистите желаят да трансформират с Визията, е този на задкулисието, отбелязва още водачът на партията и го обвързва със случая с финансовия министър Владислав Горанов. Тя желае министър председателят да каже кой е назначил министъра. От смяна се нуждае и моделът, обвързван с реакцията на бизнеса по отношение на митинга на майките.

Според Нинова има също потребност и от смяна на модела на стопанската система, опазването на здравето, образованието, обществената сфера с връщането на модерното, актуалното място на страната в живота на българските жители. Нинова акцентира, че стратегическата за България инфраструктура, значима за националната сигурност, би трябвало да бъде държавна.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР